Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Rybízový džem, jam - recept

Rybízový džem - příprava: Rybíz opereme, odstopkujeme a polovinu umeleme. Celé i umleté bobule dáme do kastrolu a za stálého míchání vaříme tak dlouho, až džem zhoustne. Během vaření postupně přidáváme cukr, aby se nepřerušil var. Horký džem nalijeme do skleniček, zavíčkujeme a na 10 minut postavíme dnem vzhůru.

Rybízový džem - suroviny:

  • 1 kg červeného nebo černého rybízu (nebo směs)
  • 800 g krystalového cukru

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny