Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Rynglový, rynglótový džem s pomerančem - recept

Rynglový džem s pomerančem - příprava: Ryngle omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na menší kousky, vložíme je do kastrolu, přidáme oloupaný a na malé kostičky nakrájený pomeranč a želírovací přípravek smíchaný se 2 lžícemi cukru a 2 minuty za stálého míchání povaříme. Pak přidáme zbylý cukr a citronovou šťávu a prohříváme tak dlouho, až se cukr rozpustí.

Horký džem nalijeme do skleniček, zavíčkujeme a na 10 minut postavíme dnem vzhůru.

Rynglový džem s pomerančem - suroviny:

  • 1 kg vypeckovaných rynglí
  • 1/2 kg krystalového cukru
  • 1 balíček želírovacího přípravku 2:1
  • šťáva ze 2 citronů
  • 1 větší pomeranč

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny