Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Borůvková marmeláda s citronem - recept

Borůvková marmeláda s citronem - příprava: Přebrané borůvky propláchneme, v hrnci rozmačkáme, zalijeme vodou a citronovou šťávou a dáme vařit. Ve dvou lžících cukru rozmícháme želírovací přípravek, přidáme do hrnce a povaříme 3 minuty, postupně přidáme zbývající cukr a ještě další 3 minuty povaříme. Z povrchu sebereme pěnu, marmeládu nalijeme do skleniček, uzavřeme víčky a sterilujeme 15 minut při 85 C.

Borůvková marmeláda s citronem - suroviny:
Na 1 l borůvek:

  • 1/2 l vody
  • šťáva ze 2 citronů
  • 1 kg krystalového cukru
  • 1 balíček želírovacího přípravku 2:1

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny