Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Džem z arónie, černého jeřábu - recept

Džem z arónie, černého jeřábu - příprava: Obrané jeřabiny propláchneme studenou vodou, vložíme do kastrolu, přidáme cukr, skořici a hřebíčky a za občasného zamíchání dusíme asi hodinu. Jeřabiny občas promačkáme, aby pustily šťávu.

Pak propasírujeme, přidáme strouhanou citronovou kůru a mletou skořici a ještě krátce podusíme. Nakonec přimícháme citronovou šťávu a alkohol. Horký džem nalijeme do skleniček, zavíčkujeme a uložíme na tmavé a chladné místo.

Džem z arónie, černého jeřábu - suroviny:

  • 1 kg bobulí černého jeřábu (arónie)
  • 600 g krystalového cukru
  • mletá skořice
  • kousek celé skořice
  • 3 hřebíčky
  • trochu strouhané citrdnové kůry
  • 2 lžíce citronové štávy
  • sklenka rumu nebo koňaku

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny