Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Džem z arónie, černého jeřábu a jablek - recept

Džem z arónie, černého jeřábu a jablek - příprava: Omytá jablka nastrouháme i se slupkou nahrubo, přidáme cukr, vodu, citronovou kůru a skořici a zprudka vaříme 10 minut. Přidáme cukr, necháme jej rozpustit, pak přidáme kuličky jeřábu a vaříme dalších 15 minut, nebo i více, pokud mají jablka hodně šťávy.

Přidáme v trošce cukru rozmíchaný přípravek proti plísni a dobře zamícháme. Horký džem nalijeme do skleniček, uzavřeme víčky a na 10 minut obrátíme dnem vzhůru.

Džem z arónie, černého jeřábu a jablek - suroviny:

  • 1 kg bobulí černého jeřábu (arónie)
  • 1 kg jablek
  • 1 kg krystalového cukru
  • 2 a 1/2 l vody
  • strouhaná citronová kůra
  • mletá skořice
  • přípravek proti plísni

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny