Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Rakytníkový džem, jam - recept

Rakytníkový džem - příprava: Plody rakytníku očistíme, propláchneme a vložíme do kastrolu. Přivedeme k varu, přidáme želírovací přípravek smíchaný se 2 lžícemi cukru a 5 minut povaříme. Pak po částech přidáme cukr a vaříme 10 minut. Horký džem nalijeme do skleniček, uzavřeme a na 10 minut postavíme dnem vzhůru.

Rakytníkový džem - suroviny:

  • 2 kg plodů rakytníku
  • 2 kg krystalového cukru
  • 2 balíčky želírovacího přípravku 1:1

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny