Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Ovoce, povidla, zavařeniny

Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat

Angreštová marmeláda - příprava: Angrešt opereme, necháme okapat a odstraníme stopky a okvětí. Pak ovoce rozmělníme v mixéru a vložíme do hrnce. Želírovací cukr smícháme s rozmixovaným ovocem. Vanilkový lusk nařízneme,

Číst dál: Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat

Nakládání ovoce - Nakládaný medový meloun

Nakládaný medový meloun - příprava: Nálev přiveďte k varu a nechte vychladnout. Meloun oloupejte, nadrobno nakrájejte a dejte do nádoby. Přidejte ostatní ingredience. Nálev znovu přiveďte k varu, nechte 5 minut mírně povařit,

Číst dál: Nakládání ovoce - Nakládaný medový meloun

Bezinkový džem - jak připravit, udělat

Bezinkový džem: Na 2 kg čerstvých bezinek 600 g cukru (krystal), 1 balíček pektinu (nemusí být), 5 g kyseliny citronové, skořice. Bezinky dobře propereme a zbavíme stopek. V nádobě je pomalu vaříme, až mírně zhoustnou. Pak přidáme

Číst dál: Bezinkový džem - jak připravit, udělat

Sušené švestky - jak zvýraznit vůni a chuť (čaj)

Sušené švestky dostanou velmi dobrou vůni a chuť, když je místo do vody namočíme na dvě hodiny do čaje.

Citron - jak získat maximum šťávy (vroucí voda)

Než rozkrojime citron, přelijeme jej vařící vodou. Šťáva se pak lépe vymačkává.

Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)

Jestliže chceme zabránit hnití ovoce, je dobré ho vždy proložit několika stroužky česneku.

Jak, čím zvýraznit chuť sušeného ovoce - tipy, rady, doporučení (olivový olej)

Chceme-li zvýraznit chuť sušeného ovoce, pečeme ho v troubě nebo na pánvi s trochou oleje.

Jak vypeckovat třešně snadno a rychle pomocí lahve a špejle - video, postup, návod

Jak vypeckovat třešně snadno a rychle pomocí lahve a špejle? Ve vypeckování třešní vám pomůže obyčejná láhev od nápoje. Třešni umístíte nahoru a špejlí vytlačíte pecku. Zde je video jak na to.  

Číst dál: Jak vypeckovat třešně snadno a rychle pomocí lahve a špejle - video, postup, návod

Jak získat z pomeranče co nejvíce šťávy - postup, návod

Pokud chceme z pomeranče získat více šťávy, ponoříme ho chvíli do horké vody nebo ho zlehka několikrát převálíme na podložce. Pustí více šťávy.

Bezinková marmeláda - recept, postup

Bezinková marmeláda - na 1 kg rozvařených prolisovaných a odpařených bezinek dáváme 500 gramů cukru a na špičku nože kyseliny citronové. Při přípravě mícháme, protože se marmeláda snadno připaluje. Typickou vůni zmírníme přidáním kolečka čerstvého citrónu.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny