Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Ovoce, povidla, zavařeniny

K čemu lze použít kůru z citronů - tipy, rady, doporučení

Kůru z dobře omytého citronu používáme v malém množství k ochucení pokrmů anebo moučníků.

Čím zdravě okyselit omáčku - tipy, rady, doporučení (citrón)

Nejzdravěji okyselíme omáčky citronem, dostanou tak příjemné aróma, jsou ještě navíc jemné a biologicky hodnotné. Přidáváme ji až do hotového pokrmu. Obsahuje pak vitamin C.

Jak lehce nastrouhat kůru z citrónu - tipy, rady, doporučení

Kůru z chemicky neošetřovaného citronu strouháme tak, že pod struhadlo připevníme kousek pergamenového papíru. Kůra se na něm zachytí, dá se snadno sejmout a struhadlo neucpe.

Domácí citrónový sirup - recept, postup, návod

Citrónový sirup ke krátkodobému použití si můžeme připravit i na několik dní dopředu. Potřebujeme 7 středně velkých citronů, 3 litry vody, 2 a půl kg krystalového cukru, 50 g kyseliny citrónové. Oloupané citrony nakrájíme na menší kousky a vaříme společně asi 20 minut. Šťávu přecedíme, necháme vychladnout, nalijeme do lahví, dobře uzavřeme a uložíme do chladna.

Jak dostat z citronu potřebné množství šťávy, aniž bychom ho rozřízli - postup, návod

Nehodláme-li brzy upotřebit celý citron, nerozřízneme ho, ale jen propíchneme párátkem, špejlí, pletací jehlicí nebo vidličkou a vymačkáme tolik šťávy, kolik potřebujeme. Propíchnutý citron na rozdíl od rozříznutého vydrží v chladničce mnohem déle a nevysychá.

Jak vymačkat citrón i bez mačkátka - postup, návod

Citron dobře vymačkáme i bez mačkátka, když do něho zabodneme kuchyňský nůž a několikrát jím v citronu zatočíme nad nádobkou, do níž chceme citron vymačkat.

Jak vařit sušené ovoce a nač si dávat pozor - rady, doporučení

Sušené ovoce vaříme vždy bez cukru jen se skořicí a citronovou kůrou. Cukr přidáváme teprve tehdy, až je ovoce uvařené doměkka. Kdybychom přidali cukr dříve, zabránil by měknutí ovoce.

Co udělat se sušeným ovocem před jeho použitím - rady, doporučení

Sušené ovoce používáme jako čerstvé. Sušené ovoce nejprve dobře přebereme a odstraníme stopky. Pak je omyjeme ve studené vodě a zalijeme vřelou vodou. V ní ovoce opět vymneme a nakonec propláchneme studenou vodou.

Jak oloupat broskve v mikrovlnné troubě - postup, návod

Broskve nařízneme do kříže a poté vložíme do mikrovlnné trouby. Mikrovlnku nastavíme na nejmenší možný chod a 1-2 minuty necháme zapnutou, pak broskve vytáhneme a po chvíli je opět můžeme sloupnout.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny