Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Péče o nádobí, náčiní

Hrnce připálené - jak, čím odmočit (aviváž)

Do výrazně připálených hrnců nalijte trochu aviváže na dno a nechte hodinu odmočit.

Termoska zašlá, páchnoucí - jak, čím vyčistit (ocet)

Pokud chcete vyčistit termosku a zbavit ji pachu, nalijte do ní ocet s vodou.

Pánev připečená - jak, čím zabránit (ocet)

Aby se pánev nepřipékala, dejte do ní 2 šálky octa a 10 minut povařte.

Zápach na nádobí, kuchyňském náčiní od ryb, cibule, aromatických surovin - jak, čím odstranit, zbavit se (citron)

Citron zažene pachy. Především dřevěná nebo umělohmotná prkénka na maso, ale také plastové nádobí snadno a dlouhodobě přejímá pach ryb, cibule a jiných aromatických surovin, které používáte v kuchyni. Nepříjemné vůně se zbavíte, když je několikrát potřete rozpůleným nebo vymačkaným citronem.

Sklenice v horké vodě praskají - jak, čím zabránit, zamezit

Sklenice, které chcete ponořit do horké vody, neprasknou, když je ponořujete vrchním okrajem dolů.

Plechy na pečení špinavé, zašlé - jak, čím vyčistit (sůl)

Plechy na pečení zbavte hned po upotřebení všech připečených částí a ještě horké čistěte solí. Dobře je do sucha vytřete.

Nože páchnou od ryb, cibule - jak, čím odstranit zápach (sůl)

Nože s pachem ryb nebo cibule vytřete solí a pak dobře opláchněte.

Nože z oceli, ocelové nože zašlé - jak, čím vyčistit (korek, písek na nádobí)

Nože z obyčejné oceli čistěte roskrojenou korkovou zátkou, kterou namáčejte v písku na nádobí.

Nože z oceli, ocelové nože zašlé - jak, čím vyčistit (prášek na nádobí)

Nože z obyčejné oceli čistěte práškem na nádobí.

Nádobí připálené, jídlo připálené v hrnci - jak, čím odstranit (sůl)

Nádobí s připečenými nebo připálenými částmi pokrmů vyčistíte, když znečištěná místa zasypete solí a necháte 2 hodiny působit. Pak je bez problémů umyjete.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny