Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

► Nakládaný fenykl s pomerančem - recept, postup, návod, příprava, suroviny

Nakládaný fenykl s pomerančem - příprava: Fenyklové bulvy opláchněte a odřízněte stonky. Rozkrojte je napůl a vyřízněte tvrdý střed. Pak fenykl nakrájejte na tenké plátky. Přendejte je do mísy, osolte a promíchejte, pak vše nechte alespoň hodinu odpočinout. Přendejte fenykl do cedníku a rukou z něj vymačkejte tekutinu, kterou pustil.

Potom ho v míse promíchejte s pepřem a omytým a na plátky nakrájeným pomerančem. Směsí naplňte skleněnou nádobu, zalijte jablečným octem a promíchejte opačným koncem dřevěné vařečky. Uzavřete a uložte do chladničky alespoň na 24 hodin. Vydrží tak 2-3 týdny.

Nakládaný fenykl s pomerančem - suroviny:

  • 3 menší bulvy fenyklu
  • 2 lžičky soli
  • 1 malý pomeranč
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 1 šálek jablečného vinného octa

 

Fenykl - účinky na zdraví, použití, využití - zde.

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny