Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Bylinkové karbanátky z ovesných vloček - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Bylinkové karbanátky z ovesných vloček - příprava: Obilné vločky povaříme několik minut ve slané vodě do změknutí. Scedíme tekutinu, kterou můžeme použít na polévku a vločky a necháme vychladnout. Zelené byliny pečlivě vyprané ve studené vodě krátce spaříme vroucí vodou a scedíme.

Zatím si na oleji krátce osmahneme nasekanou cibuli až zesklovatí a tu pak smícháme s vločkami, vejcem a nadrobno nasekanými bylinami. Vytvarujeme karbanátky, pokud je hmota řídká, zahustíme ji strouhankou a smažíme je na mírném ohni na trošce oleje do zlatova. Podáváme s bramborem a s oblohou či salátem z čerstvé sezónní zeleniny. Místo vloček lze použít uvařené ječné krupky nebo pohanku či jáhly.


Bylinkové karbanátky z ovesných vloček - suroviny:

 

  • 2 hrnky ovesných nebo jiných obilných vloček
  • 1 vejce
  • 1 cibule
  • 1 česnek
  • sůl podle chuti
  • 1 lžička sušené majoránky
  • 1-2 hrnky nadrobno nakrájených mladých listů divokých bylin podle vlastního výběru (kontryhel, kopřiva, pampeliška, česnek medvědí, pažitka, zelená cibule, ptačinec žabinec… )
  • olej na smažení

 

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny