Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

► Šípková marmeláda - recept, postup, návod, příprava, složení, suroviny, ingredience

Šípková marmeláda, marmeláda ze šípků (růže šípkové) : Šípky na marmeládu sbíráme pevné, nepřemrzlé a každý rozpůlíme nožem a zbavíme semen a chloupků vypráním ve studené vodě. Uvaříme je doměkka v malém množství vody, pak prolisujeme přes síto a zvážíme - na 1 kg protlaku dáme 500 g cukru (nebo medu) a svaříme na hustou marmeládu. Ještě horkou ji plníme do malých skleniček, uzavřeme víčky, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Marmeládu lze použít na omáčku ke zvěřině či na šípkové cukrovinky pro děti, které si mohou samy vykrájet.

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny