Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

► Pampelišková marmeláda - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Pampelišková marmeláda - příprava: Z květů pampelišky  otrhejte žluté okvětní lístečky do mísy. Polovinu odeberte a vložte do hrnce, přidejte omytá jablka a citrusy nakrájené na větší kousky (včetně slupek a kůry). Přilijte vodu a asi 1 hodinu vařte pomalým varem. Potom uvařené ovoce přeceďte přes plátěný sáček a nechte přes noc okapat. Druhý den tekutinu odměřte.

Na každých 600 ml šťávy navažte 500 g cukru. Nalijte šťávu do hrnce, přidejte cukr a přiveďte k varu. Vařte asi 10 minut, dokud se cukr nerozpustí. Nechte trochu zchladnout a přidejte druhou polovinu pampeliškových okvětních lístků. Promíchejte, nalijte do čistých sklenic a uzavřete.


Pampelišková marmeláda - suroviny:

  • 100 g pampeliškových květů
  • 500 g citronů, pomerančů nebo grepů
  • 500 g jablek
  • 1,5 l vody
  • krystalový cukr

 

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny