Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience

Bramborové placky - příprava: Brambory uvařte ve slupce, bude to trvat asi 120 minut. Vychladlé oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle nebo prolisujte lisem na brambory. Z nastrouhaných brambor vytvořte na vále hromádku s důlkem uprostřed, do důlku vyklepněte vejce a okolo nasypte mouku. Osolte a vypracujte těsto, které se nelepí na prsty. Množství mouky závisí na typu a stáří brambor.

Z těsta ukrajujte kousky asi 4 x 4 cm z nich na pomoučeném vále vyvalujte tenké, jen asi 2mm placky. Pracujte rychle, těsto totiž časem řídne. Placky pečte po obou stranách na suché železné pánvi, na železném plátu na sporák nebo nejlépe přímo na kamnech.


Bramborové placky - suroviny:

  • 1 kg brambor typu C
  • 2 vejce
  • 200 až 300g polohrubé mouky
  • sůl

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny