Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Dýňové noky - recept, postup, návod, příprava, ingredience

Dýňové noky - příprava: Oloupané a nakrájené brambory uvařte doměkka. Zvlášť uvařte i dýni. Obojí slijte a nechte dobře vychladnout, nejlépe přes noc. Větší hrnec naplňte vodou, osolte ji a začněte zahřívat, aby voda přišla k varu dříve, než si připravíte noky. Brambory a dýni prolisujte lisem na brambory nebo nastrouhejte na jemném struhadle. Smíchejte s ostatními surovinami, osolte a vypracujte jemné, nelepivé těsto.

Pokud by se vám těsto příliš lepilo, přidejte ještě trochu hladké mouky. Pracujte rychle a zbytečně přípravu těsta neprodlužujte, jinak povolí. Těsto rozdělte na čtvrtiny, každou vyválejte na váleček silný asi jako palec a nakrájejte na 1 cm široké špalíčky. Lehce je poprašte moukou, aby se k sobě neslepily. Všechny najednou vhoďte do vroucí vody a po chvíli promíchejte, abyste je odlepili ode dna. Jakmile vyplavou, vařte je už jen minutu, pak je ihned děrovanou lžící nebo cedníkem vyjměte.


Dýňové noky - suroviny:

  • 500 g brambor
  • 500 g dýně (nejlépe máslové)
  • 150 g polohrubé mouky.
  • 150 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • špetka muškátového oříšku
  • sůl

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny