Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Bylinková šunka s medem - recept, postup, návod na výrobu

Bylinková šunka s medem - suroviny: 1 kg krůtích prsou (pozn.: množství masa se řídí objemem šunkovaru a bývá uvedeno v přiloženém návodu), 1 dcl vody, 20 g soli, 1 polévková lžíce medu, listová petržel. Recept, návod: Maso nakrájíme na kostky, petržel nasekáme nadrobno. Maso osolíme, přidáme med, vodu a petržel. Vše důkladně prohněteme, překryjeme fólií a necháme 2 dny uležet v lednici. Sáček do šunkovaru naplníme směsí, utěsníme a šunkovar uzavřeme. Vložíme do hrnce s vodou a udržujeme teplotu 70–80 stupňů po dobu 2 hodin. Poté vyklopíme, nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší.

bylinkova-sunka-s-medem-recept-navod-postup-vyroby

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny