Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Kvašený baršč z řepy - recept, návod, postup výroby, účinky na zdraví člověka

Kvašený baršč z řepy - v lidové medicíně se řepa považuje za spojence zdravých jater. Proto se při všech chorobáchtohoto důležitého orgánu doporučuje pít kvašený baršč". Pití 2-3 sklenic čistého baršče denně zlepšuje fungování jater a rovněž posiluje imunologickou soustavu. Po tříměsíční kúře jsou játra ve znamenité formě a také přestaneme být náchylní k nemocem z nachlazení. Přírodní kvašený červený baršč totiž obsahuje mnoho přátelských bakterií posilujících odolnost organismu. Ze stejných důvodů se rovněž doporučuje po léčbě antibiotiky, protože urychluje obnovu správné bakteriální flóry ve střevech. Recept na kvašený baršč z řepy: Kousky červené řepy necháme spolu s česnekem kysat 2-3 týdny ve vodě v kameninové nebo skleněné nádobě. Takto připravený baršč má lehce nakyslou chuť a mírně štípe. 

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny