Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Slepičí polévka s celestýnskými nudlemi - recept, postup, návod, výroba

Slepičí vývar s celestýnskými nudlemi - recept:   Oškubanou slepici naporcujeme, vložíme do hrnce, přidáme kořenovou zeleninu, cibuli a koření, osolíme a vaříme do změknutí. V závislosti na stáří slepice to trvá 1–2 hodiny.   Slepici vyjmeme a vývar scedíme (a ponecháme). Uvařenou zeleninu můžeme nahradit čerstvou mrkví a petrželí. Nakrájíme ji na kostičky, vsypeme do vývaru a krátce povaříme doměkka. Mezitím obereme slepici, maso rozdělíme do talířů a zalijeme vývarem.   Nebo můžeme vývar jen scedit (a ponechat), zeleninu vyjmout a vyhodit, obrat maso ze slepice a udělat rovnou hlavní jídlo.   Silný kuřecí vývar je považován za osvědčený lék na nachlazení. Dříve se ale hojně používala v české kuchyni slepice.

Slepičí vývar - suroviny: petržel zahradní,   1 slepice,   1 menší mrkev,   1 petržel,   malý kousek celeru,   1 cibule,   5 kuliček nového koření,   5 kuliček pepře, sůl.  

 


 

Celestýnské nudle - recept:   Vajíčka smícháme s mlékem, přidáme polohrubou mouku a rozmícháme tak, aby těsto mělo podobnou konzistenci, jako když děláme palačinky. Poté přidáme špetku soli, nadrobno nakrájenou petrželku a trochu muškátového oříšku. Směs opět promícháme.   Těsto pak smažíme na pánvi jako palačinky, pokud nemáme vhodnou pánev, nalijeme na ni před smažením trochu oleje. Po osmažení těsta z obou stran ho nakrájíme na nudličky.

Celestýnské nudle - suroviny:   2 vejce, 0,5 l mléka,   250 g polohrubé mouky,   muškátový oříšek,   petržel,   špetka soli.  

 

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny