Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Zelná polévka se sušeným ovocem - recept, postup, návod, výroba

Polévka z kysaného zelí a sušeného ovoce - recept:   V hrnci zpěníme na sádle česnek utřený se solí, přisypeme mouku a mícháme, dokud se nám nevytvoří světlá jíška. Přidáme mletou papriku. Do jíšky za stálého míchání přiléváme vodu, aby se nevytvořily hrudky. Přidáme zelí a sušené ovoce a necháme vařit 15–20 minut. Podáváme s domácím kváskovým chlebem.

Polévka z kysaného zelí a sušeného ovoce - suroviny:   250 g kysaného zelí,   1 hrst křížal,   1 hrst sušených švestek,   1 stroužek česneku,   1 lžíce polohrubé špaldové mouky,   lžíce sádla,   lžička mleté červené papriky,   sůl.  

 

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny