Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Kuřecí vývar s mátou a citronem - recept, postup, návod, výroba

Kuřecí vývar s mátou a citronem - recept:   Do většího hrnce vložíme všechnu zeleninu, kuře, nové koření a česnek a zalijeme vodou. Hladina vody v hrnci by měla přesahovat ingredience o cca 5 cm. Přiklopíme a přivedeme k varu. Ideální je mírný plamen a vařit pomalu, aby se chuť uvolňovala postupně. Hrnec necháme na plotně 4 hodiny, ale nedočkavci mohou být hotovi už za 45 minut. Přesto doporučujeme při nachlazení raději vyčkat a udělat si silný vývar.   Vyjmeme kuře, obereme z něho maso a necháme stranou. Do vývaru přidáme víno a med. Dle chuti můžeme v tuto chvíli do vývaru vymačkat šťávu z citronu. Vývarem zalijeme maso a ozdobíme mátou plátkem citrónu.  

Kuřecí vývar s mátou a citronem - suroviny:   kuřecí skelet, 2 kuřecí stehna,   2 mrkve,   2 kořenové petržele,   ½ celeru,   1 cibule,   3 stroužky česneku,   3 listy nového koření,   5 kuliček pepře,   bobkový list,   lžíce medu,   1 dcl bílého vína,   plátky citronu,   čerstvé lístky máty,   plátky citronu na ozdobu,   sůl.  

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny