Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Glazovaný losos se salátem a konopnými semínky - recept, postup, návod na výrobu

Glazovaný losos se salátem a konopnými semínky - suroviny:   1 kg lososa bez kůže,   1 lžíce olivového oleje,   1 nakrájená šalotka,   ¼ hrníčku octa z červeného vína,   ¼ hrníčku hrubozrné hořčice,   ¼ hrníčku hnědého cukru,   salát,   400 g řeřichy (a dalších listovin tohoto druhu),   hrst konopných semínek,   citron nakrájený na klínky.  

Glazovaný losos se salátem a konopnými semínky - recept:   Rozpálíme pánev a opečeme na ní nasucho konopná semínka. Vysypeme je do mističky stranou a na rozpálené pánvi rozehřejeme lžíci olivového oleje, přidáme šalotku a asi 3 minuty opékáme. Pak vlijeme ocet a mícháme další minutu. Přidáme cukr a hořčici a mícháme asi minutu, dokud vše neprohřejeme a hezky se nám to nespojí. Popepříme, posolíme. Pak necháme odležet v lednici v nádobě bez přístupu vzduchu.

Filety lososa osolíme, opepříme, umístíme na pečící papír a potřeme je polovinou glázy. Necháme opékat na pánvi 5–10 minut. Salát lehce zpaříme a servírujeme na talíř spolu s lososem, posypeme semínky a pokapeme glázou. Přidáme plátek citronu na pokápání ryby.

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny