Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Bruschetta s mangoldem a uzeným pstruhem - recept, postup, návod na výrobu

Bruschetta s mangoldem a uzeným pstruhem - suroviny:   ¼ kg mangoldu,   2 stroužky česneku, jeden nasekaný, jeden překrojený na půlku,   120 g uzeného pstruha (nebo makrely),   2 lžíce olivového oleje,   2 krajíce celozrného venkovského chleba,   sůl,   čerstvě namletý pepř,   kousky citronu na pokapání.  

Bruschetta s mangoldem a uzeným pstruhem - recept:   mangold si rozdělíme na listy a řepíky a omyjeme je zvlášť. Řepíky nakrájíme na menší kusky. Listy mangoldu zpaříme na 1–2 minuty ve vařící osolené vodě. Jakmile změknou, vyjmeme je, dáme do mísy se studenou vodou a vysušíme. Nasekáme na kousky, ovšem ne na úplně drobné.

V kastrolu rozpálíme olej a opečeme na něm kousky řepíku. Často mícháme a necháme opékat 5 až 8 minut. Přidáme nasekaný česnek a za občasného míchání jim dáme spolu asi půl minutky času. Nakonec přidáme nasekané listy mangoldu a ještě opékáme asi minutu. Sejmeme z plotýnky, osolíme a opepříme.

Lehce opečený chleba potřeme česnekem a zbývajícím olejem. Dáme na něj mangold, umačkáme lžící a navrch dáme kousky uzeného pstruha. Pokapeme citronem a servírujeme.

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny