Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Domácí chléb z pohanky, z pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny

Domácí chléb z pohanky, z pohankové mouky - suroviny:   1,5 kg pohankové mouky, 1,5 kg hladké mouky, 4 dl vody, 20 g droždí, 6 uvařených pomačkaných brambor, sůl, kmín.   Domácí chléb z pohanky, z pohankové mouky - recept:   Mouku smícháme dohromady a 500 g mouky smícháme s 4 dl vlažné vody, do které jsme přidali droždí. Přikryté utěrkou necháme na teplém místě vykynout. Po vykynutí přidáme uvařené brambory.

Hrstku soli smícháme s 2,5 kg mouky, kváskem a takovým množstvím vody (ve které jsme před tím vařili kmín), abychom dostali dost tuhé těsto. Vypracujeme dohladka, aby se těsto nelepilo na nádobu ani na ruce. Necháme kynout, potom vytvarujeme bochníky, vložíme do slaměných košíků, vyložených pomoučenou utěrkou. Když vykyne, upečeme je.

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny