Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Věnečky a větrníky z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny

Věnečky a větrníky z pohanky, pohankové mouky - suroviny:   250 ml vody, špetka soli, 80 g másla, 80 g hrubé mouky, 55 g pohankové mouky, 4 vejce, libovolný krém, rumová nebo karamelová poleva.   Věnečky a větrníky z pohanky, pohankové mouky - recept:   Vodu se špetkou soli a máslem přivedeme k varu, přisypáváme mouku a na mírném ohni stále mícháme, až se těsto spojí a přestane se lepit. Do vychládlého těsta postupně vmícháme vejce a dobře vypracujeme.

 

Vložíme do sáčku s větší hvězdičkovou trubičkou a na vymaštěný plech vystříkáme požadované tvary, např. věnečky, větrníky, banánky nebo taky labutě. V předehřáté troubě, kterou při pečení zbytečně neotvíráme, je upečeme do červena. Vychladlé naplníme krémem, šlehačkou, atd. Nakonec polijeme polevou.

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny