Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Datlové kopečky z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny

Datlové kopečky z pohanky, pohankové mouky - suroviny:   125 g másla, 200 g ovesných vloček, 100 g pohankové krupice, 250 g sušených datlí, 2 vejce, 100 g moučkového nebo ovocného cukru, 1 vanilkový cukr, 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva.   Datlové kopečky z pohanky, pohankové mouky - recept:   Máslo zahřejeme, smícháme s vločkami a krupicí a necháme ztuhnout. Datle vypeckujeme a na drobno posekáme. Vejce, cukr, vanilkový cukr a prášek do pečiva smícháme.

Přidáme směs másla, vloček, krupice a datlí a vše dobře promícháme. Dvěma čajovými lžičkami tvoříme hrudky, které klademe na vymaštěný plech. Pečeme v předehřáté troubě 15 - 20 minut při teplotě 175 stupňů.

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny