Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Čokoládové tyčinky z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny

Čokoládové tyčinky z pohanky, pohankové mouky - suroviny:   150 g strouhané čokolády, 150 g moučkového cukru, 80 g pohankové mouky, 50 g neloupaných strouhaných mandlí, 2 bílky, 3 čajové lžičky rumu. Suroviny pro náplň:   Kousek másla velikosti vlašského ořechu, 1 čajová lžička moučkového cukru, 1 vařený strouhaný žloutek, trocha rumu.   Čokoládové tyčinky z pohanky, pohankové mouky - recept:   Čokoládu smícháme s cukrem, mandlemi, bílky, moukou, rumem a spojíme v těstíčko.

Vyválíme na stejně silný váleček a nakrájíme jej na stejně velké kousky. Každý kousek trochu roztlačíme a do středu dáme kousek náplně.

Náplň - recept:

Máslo utřeme s cukrem, nastrouhaným žloutkem a ochutíme rumem. Sbalíme v kuličku. Vložíme do papírových košíčků. Obměna: Místo kuliček uděláme důlkové koláčky. Každý kousek roztlačíme uprostřed koncem vařečky. Do důlku dáme trochu náplně.

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny