Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Ovesná kaše s mangem a mandlemi - recept, postup, návod, příprava, suroviny

Recept na za studena dělanou ovesnou kaši je velmi jednoduchý. Pouze nasypete ingredience do sklenice, protřepete a máte uvařeno : ) Kaše mají vysoký obsah proteinů a kvalitních sacharidů. Pokud použijete drcené ovesné vločky, tak se nasáknou mlékem mnohem rychleji a můžete si tyto kaše uvařit ráno, než půjde do školy, či do práce.

 

Základní recept nevařenou ovesnou kaši

Ovesné vločky nasypeme do zavařovací sklenice. Spolu s nimi mléko, jogurt, chia semínka a sladidlo, med, či cukr. Ve sklenici necháme ještě trochu místa na ovoce, které přidáme v dalším kroku. Sklenici zašroubujeme a protřepeme.

ovesna-kase-za-studena-s-ovocem-recept-postup-navod-priprava-suroviny-vyroba-1

Protřepanou sklenici zas odšroubujeme a přidáme oblíbené ovoce. Sklenici necháme v lednici přes noc, kde do sebe vločky nasáknou mléko a změknou. Takto připravené kaše vydrží v lednici až 3 dny. Záleží na zralosti ovoce. Níže naleznete recepty na konkrétní kombinace.

ovesna-kase-za-studena-s-ovocem-recept-postup-navod-priprava-suroviny-vyroba-2

 

Suroviny

  • 4 lžíce ovesných vloček
  • 4 lžíce mléka
  • 6 lžic jogurtu
  • 1 a půl lžičky semínek chia
  • 1 lžíce pokrájených mandlí
  • 1 lžičku sladidla (med, cukr, umělé sladidlo – nebo můžeme kompletně vynechat)
  • Čtvrt šálku pokrájeného manga (asi polovinu malého manga)

 

ovesna kase za studena s ovocem recept postup navod priprava suroviny vyroba 3

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny