Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Zapečený prejt - recept, postup, návod

Zapečený prejt - recept: Vepřovou hlavu, bůček a plíce vložte do hrnce, zalijte vodou přidejte mrkev, celer, jednu cibuli, bobkový list a koření koření. Maso uvařte doměkka a vyjměte. Vývar přeceďte a ponechte stranou. Syrová játra umelte. Uvařené maso vykostěte, pěkné kousky nakrájejte na kostičky, zbylé umelte. Strouhanku zalijte částí vychladlého vývaru a rozmíchejte s játry. Zbylou cibuli a česnek nakrájejte na drobno a nechte zesklovatět na rozehřátém sádle. Pak do játrové směsi přidejte cibuli a nakrájené i umleté maso, dochuťte solí, mletým pepřem a majoránkou. Případně přilijte trochu vývaru, aby měl prejt požadovanou hustotu. Hotovou směs nalijte do zapékací formy a pečte při 180 C asi 60 minut. Prejt podávejte s vařenými bramborami.

Zapečený prejt - suroviny:

  • 1200g vepřové hlavy
  • 200g bůčku
  • 100g vepřových plic
  • 100g vepřových jater
  • 200g mrkve
  • 150g celeru
  • 2 cibule
  • 1 bobkový list
  • 4 kuličky nového koření
  • hrst strouhanky
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce sádla
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • 1 lžíce majoránky



Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny