Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Domácí těstoviny - recept, postup, návod

Domácí těstoviny - recept: Mouku prosijte na vál, udělejte důlek, rozklepněte do něj vejce, přidejte olej a sůl. Zamíchejte a ze stran postupně přihrnujte mouku. Vypracujte těsto. V případě potřeby můžete přidat trochu vody. Z hladkého, vláčného, nelepivého těsta vytvarujte bochánek a nechte ho 30 až 60 minut zabalený ve vlhké utěrce nebo fólii odpočinout. Následně těsto zpracujte strojkem na těstoviny. Pokud nemáte strojek, těsto rozdělte napůl a pomoučeným válečkem obě půlky směrem od sebe rozválejte na podlouhlé placky vysoké asi 3mm. Těstem vždy po několika tazích válečkem lehce pootáčejte. Pláty těsta znovu pomoučete a přeložte na poloviny. Ostrým nožem nakonec nakrájejte nudle v takové šířce, kterou potřebujete. Čerstvé těstoviny vařte asi 3 minuty v osolené vodě. Sceďte je, nechte na cedníku okapat, přendejte na mísu a omastěte a protřeste, aby se nelepily. Pokud těstoviny nepřipravujete k okamžité spotřebě, musíte je nechat usušit. Naskládejte je na suchou utěrku a nechte sušit 4 dny při pokojové teplotě.

Domácí těstoviny - suroviny:

  • 300g semolinové mouky (koupíte v prodejnách s italskými specialitami) nebo hladké pšeničné mouky
  • 3 vejce
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžičky soli

 

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny