Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Šafránové nudle s pangasem - recept, postup, návod, příprava, suroviny

Šafránové nudle s pangasem - recept: Šafrán namočte asi na deset minut do trošky horké vody. Mrkev oškrábejte, podélně rozkrojte a pokrájejte na špalíčky. Vývar přiveďte k varu. Přidejte do něj šafrán (i s vodou, v níž se louhoval) a dochuťte ho solí a kajenským pepřem. Vložte nudle a nechte je vařit. Když jsou těstoviny téměř na skus měkké, přisypejte k nim mrkev s hráškem a dovařte je. Vše sceďte a uchovejte teplé. Filety pangase očistěte, pokapejte citronovou šťávou, osolte je a opepřete. Pak je zvolna jemně opékejte na oleji po obou stranách.

Šafránové nudle s pangasem - suroviny:

  • 2 velké mrkve
  • 1l zeleninového vývaru
  • špetka kajenského pepře
  • 200g nudlí
  • 200g hrášku
  • 600g pangase
  • citronová šťáva
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • olivový olej

 

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny