Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Křenová sekaná - recept, postup, návod, příprava, suroviny

Křenová sekaná - recept: Mleté maso vložte do mísy. Osolte ho, opepřete a vařečkou ho začněte propracovávat. Postupně vmíchejte mouku a vejce. Maso uložte do chladu a nechte 20 minut odstát. Rohlíky nakrájejte na kostičky a zalijte je mlékem. Křen oloupejte a nastrouhejte najemno. Slaninu nakrájejte na drobné kostičky. Do mletého masa vmíchejte křen se sýrem, slaninu, rohlíky a petrželku. Směs dle potřeby dosolte a dopepřete. Navlhčenýma rukama vypracujte z masové hmoty šišku. Vložte ji do pekáčku, podlijte ji trochou vody a dejte do trouby. Při 180°C pečte sekanou asi 45 minut. Dle potřeby ji přelévejte výpekem a podlévejte další tekutinou.

Křenová sekaná - suroviny:

  • 500g mletého masa
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • 2 vejce
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 rohlíky
  • 100ml mléka
  • 70g křenu,
  • 100g anglické slaniny
  • 200g strouhaného sýra
  • hrst sekané petrželky



Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny