Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Chlebový kvas s bylinkami - recept, postup, návod, příprava, suroviny

Chlebový kvas s bylinkami - recept:   Chleba nakrájíme na kostičky a nasucho v troubě opečeme. Opečený chléb vložíme do kastrolu a zalijeme vařící vodou, přikryjeme  poklicí a necháme ustát.   Pak tekutinu slijeme, přidáme droždí, cukr, med, mátu, zakryjeme ubrouskem a necháme na teplém místě 5-6 hodin kvasit. Po zkvašení přecedíme do lahví, do každé láhve dáme pár hrozinek, láhev zazátkujeme a uložíme na 2-3 dny do chladu. Je to nápoj vhodný pro letní dny.

Chlebový kvas s bylinkami - suroviny, ingredience:

  • 1 kg tmavého chleba
  • 2-2, 5 l vdy
  • 25 g droždí
  • 150 g cukru
  • 50 g medu
  • 20 g máty peprné
  • 2 lžičky hrozinek

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny