Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Domácí výroba nanuku z ananasu a jahod - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Znáte to, jak udeří léto, děti se dožadují zmrzlin se zvýšenou frekvencí. „Už si dneska měl, “ slyší pak od rodičů, když chtějí druhou, třetí, čtvrtou zmrzlinku. Člověk je nechce cpát sladkými zmrzlinami, které jsou často plné éček a kdoví čeho, ale odolávat dětskému naléhání také není nadvakrát symbolem letní pohody.

Trávíte-li zrovna léto doma nebo na chalupě, kde máte mixér, není nic jednoduššího než dětem a koneckonců i sobě vyrobit zmrzlinu z ovoce – bez chemie a přidaného cukru. Stačí trocha medu (pokud chcete, nebo med vynechejte). Jediný cukr, který tak děti dostanou, bude z ovoce, respektive konzervovaný ananas je doslazovaný.

 

Suroviny na domácí ovocný nanuk:

Ananasová (žlutá) část

1 a 1/2 hrnku ananasu čerstvého nebo konzervovaného
1 hrnek kousků manga
1/2 až 3/4 hrnku kokosového mléka

 

Jahodová (červená) část

2 hrnky jahod (čerstvých, konzervovaných nebo mražených)
3–4 lžíce pomerančového džusu nebo šťávy
1 lžíce medu (podle potřeby)

 

Návod, postup, výroba ovocného nanuku

  • nejprve si vyrobte ananasovou směs. Do mixéru dejte všechny přísady a rozmixujte je dohladka. Směs přendejte do misky.
  • do čistého mixéru dejte vše na jahodovou směs a rozmixujte.
  • nachystejte si formičky na nanuky, jako když děláte mramorovou bábovku, dejte do formičky na střídačku žlutou a červenou směs.
  • formičky dejte do mrazáku a nechte zmrazit.

 

Vychytávka pro případ nouze: Navnadili jsme vás, ale nemáte po ruce ingredience? Dejte do formiček jen ovocný džus nebo jogurt, zmrznou taky.

Nemáte formičky na nanuky? Dneska je koupíte na netu, často i v domácích potřebách. Jako rychlé řešení použijte papírový kelímek, který máte třeba na párty, dejte ho se směsí na 30–45 minut zmrazit, pak do tuhnoucí směsi dejte dřívko a nechte zmrazit úplně. Papír pak sloupněte.

 

domaci vyroba nanuku z ananas jahod recept postup navod priprava suroviny

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny