Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Kuře pečené s bylinkovým máslem, levandulí a tymiánem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Kuře pečené s bylinkovým máslem, levandulí a tymiánem - příprava: Máslo necháme změknout a promícháme ho v misce s lístky tymiánu a v hmoždíři rozdrcenými kvítky levandule, solí a citrónovou kůrou. Máslo vytvarujeme do válečku dlouhého asi 10 cm, zabalíme do alobalu nebo fólie a vychladíme asi 30 minut v chladničce (vydrží nejdéle 3 dny).

Mezitím si rozehřejeme troubu na 240 C a připravíme kuře. Máslo rozkrájíme na kolečka a ta vložíme do vnitřku kuřete. Nití svážeme stehýnka a křidýlka, aby držela u sebe. Kuře vložíme do pekáče a potřeme je půlkami citrónu, osolíme a pečeme do měkka asi 30 minut, podle velikosti. Pak je udržujeme v teple a připravíme si omáčku z vypečené šťávy a vína nebo moštu, kterou povaříme do zhoustnutí. Podáváme s uvařenou rýží nebo brambory, čerstvou zeleninovou oblohou a ozdobíme větvičkami levandule a tymiánu.


Kuře pečené s bylinkovým máslem, levandulí a tymiánem - suroviny:

 

  • 1 kuře nebo králík v biokvalitě
  • 100 g másla
  • 1 citrón
  • sůl
  • 200 ml bílého vína nebo vinného moštu
  • větvičky tymiánu
  • 2 lžičky čerstvých či sušených kvítků levandule
  • 1/2 lžičky sušené citrónové kůry

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny