Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Ryba s citrónem a mátou - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Ryba s citrónem a mátou - příprava: Část listů máty rozložíme na dno pečící nádoby a na ně položíme rozmražené a osolené rybí filé. Z omytých citrónů ostrouháme kůru a z plodů vymačkáme šťávu, kterou pokapeme rybu a obložíme ji nastrouhanou kůrou.

Cibuli i s natí nakrájíme na kolečka a papriky na proužky a nasypeme na ryby a nakonec zbylé lístky máty. Zakryjeme poklicí a pečeme v troubě nebo na sporáku, až ryby změknou. Podáváme s bramborem, rýží nebo čerstvým zeleninovým salátem. Pro malé děti můžeme mátu nahradit čerstvou meduňkou.


Ryba s citrónem a mátou - suroviny:

 

  • treska, pangasius nebo jiná mořská ryba pro 4 osoby
  • 2-3 biocitróny
  • 4 jarní zelené cibule
  • 1 červená sladká paprika (nebo žlutá, oranžová nebo mrkev)
  • 1 hrst lístků čerstvé máty

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny