Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Bylinková sekaná - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Bylinková sekaná - příprava: Rohlíky nakrájejte na kostky a zalijte mlékem. Přidejte mleté maso, mléko, drcený česnek, najemno nasekanou cibuli, vejce, žloutky a posekané bylinky. Směs osolte, opepřete a prohněťte. Sekanou vložte do pekáčku vymazaného olejem a přímo na pekáčku ji vypracujte do správného tvaru.

Vidličkou lehce prošlehejte trochu bílku a celou sekanou jím pomažte, aby při pečení nepraskla. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi hodinu a půl, nejprve odkrytou, aby se maso zatáhlo. Po 30 minutách podlijte vodou, přiklopte a pečte dalších 30 minut. Na poslední půl hodinu opět odkryjte, aby se na sekané udělala kůrčička.


Bylinková sekaná - suroviny:

  • 1 kg mletého libového vepřového masa
  • 2 rohlíky
  • 1 hrnek mléka
  • 5 stroužků česneku
  • 1 cibule
  • 2 vejce + 2 žloutky
  • 2 hrsti bylinek - petržel, bazalka, tymián, oregano (podle chuti)
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej na vymazání pekáčku

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny