Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Ryby, maso, vnitřnosti, uzeniny

Jak správně solit maso na pečení, maso do polévky, minutky, játra - rady, doporučení

Maso v polévce solíme tehdy, až přijde k varu. Maso na pečení solíme dříve, než je dáme do pekáče. Minutky a zvláště játra solíme až po opečení. Solené maso pouští šťávu, která vnikne do tuku a tak zmírní teplotu, která je pro opékání masa důležitá.

Jak péct maso, aby mělo zlatavou kůrčičku - tipy, rady

Pokud je maso správně upečené, mělo by mít zlatavou kůrčičku. Té dosáhneme, když maso vložíme do trouby již předem předehřáté a zpočátku pečeme prudce, aby se kůrčička na povrchu mohla utvořit. Pak teplotu snížíme a dopékáme zvolna …

Jak to udělat, aby byly řízky po usmažení křehké - tipy, rady, doporučení (bílky)

Řízky budou křehčí, namočíme-li je, již obalené, ještě do rozšlehaných bílků.

Jak grilovat ryby, jak to udělat, aby se při grilování rybí kůže nezkroutila - tipy, rady, doporučení

Ryby grilujeme vždy kůží dolů, celou rybu lehce na hřbetu nařízneme, aby se nekroutila.

Jak, čím potlačit, odstranit z rybího masa rybí zápach - tipy, rady

Rybí maso před tepelnou úpravou pokapeme citronovou šťávou nebo octem. Potlačíme tak pro něho nepříjemný rybí pach.

Jak vylepšit, zvýraznit chuť uzené ryby - tipy, rady

Chuť uzené ryby můžeme ještě vylepšit tím, že ji prohřejeme buď v troubě při 50°C nebo v mikrovlnné troubě při středním výkonu.

Nač si dávat pozor při vaření ryby namodro - tipy, rady, doporučení

Vařené ryby namodro nikdy nebereme suchou rukou, protože bychom porušili povrchový sliz. Ruce si nejprve namočíme ve vodě.

Jak to udělat, co použít, aby byla ryba po osmažení křehká - tipy, rady (slané mléko)

Smažená ryba bude křehčí, když ji před obalením namočíme do slaného mléka.

Co lze použít na obalení ryby, v čem lze rybu obalit místo strouhanky - tipy, rady, doporučení

Ryby jsou křehké, chutné, když je nasolíme nejméně 2 hodiny před úpravou. Při obalování v trojobalu můžeme strouhanku vyměnit za kokos, sezamová semínka nebo kukuřičné lupínky.

Jak obalovat ryby, aby nám obal nezvlhnul a neopadával - tipy, rady, doporučení

Ryby na smažení neobalujeme předem, ale až těsně před smažením, protože obal zvlhne a při smažení opadává.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny