Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Ryby, maso, vnitřnosti, uzeniny

Jak upravovat, péct platýse, aby byli dobře propečení a zachovali si správnou konzistenci - tipy, rady, doporučení

U platýsů je obzvlášť důležité opékání na silném ohni a na hodně rozpáleném tuku. Budou rychle propečení a uchovají si správnou konzistenci.

Jak zabíjet rybu, jak rybu lehce zbavit šupin - postup, návod

Rybu zabíjíme prudkým úderem do hlavy. Po omráčení zapíchneme nůž těsně za hlavou do páteře a rychle hlavu uřízneme. Pak tupou stranou nože oškrabáme šupiny, vždy od ocasu proti směru růstu šupin. Šupiny se lépe oškrábou, ponoříme-li rybu na pár vteřin do vroucí vody.

Jak péct rybu, aby se na ní vytvořila krusta - postup, návod

Rybu můžeme péct obalenou vrstvou soli, která při pečení ztvrdne. Krustu pak rozbijeme a rybu podáváme vcelku.

Jak vařit, upravovat úhoře - tipy, rady

Úhoře upravujeme na másle se šalvějí, smaženého, marinovaného, v rosolu, s polskou omáčkou apod.

Kdy při přípravě stahovat úhoře z kůže a kdy ne - tipy, rady, doporučení

Úhoře stahujeme k pečení nebo smažení. K vaření a uzení se nestahuje.

Jak vařit úhoře, na jak velké porce úhoře před úpravou, vařením nakrájet - postup, návod

Úhoře vaříme vcelku, stočíme ho do sebe tak, že má hlavu uprostřed. Když krájíme úhoře za syrova, krájíme větší kusy, neboť se při tepelné úpravě zmenšuje.

Jak správně ohřívat uzeniny, kdy uzeniny při ohřívání vkládat do vody, proč uzeniny ohřívat v páře - rady, doporučení

Ohříváme-li uzeniny, vodu nejprve zahřejeme a až potom do ní vložíme uzeniny. Voda nemá vřít, protože by uzeniny popraskaly. Ohříváme-li uzeniny v páře, jsou šťavnatější a chutnější.

Jak snadněji oloupat uzeniny - tipy, rady

Salám, klobásu, uzenku snadněji oloupeme, zabalíme-li je na čtvrt hodiny do ubrousku.

Jak snadno, lehce sundat, odstranit slupku z trvanlivého salámu - tipy, rady

Slupka na trvanlivém salámu někdy drží doslova jako přilepená. Proto jej na krátkou dobu ponoříme do chladné vody a práce jde hned snáze.

Jak skladovat, uchovávat pečené maso, aby neoschlo a zůstalo vláčné - tipy, rady, doporučení

Zbude-li nám pečené maso, zabalíme ho do mastného papíru a dáme do chladné místnosti. Neoschne a zůstane vláčné.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny