Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Ryby, maso, vnitřnosti, uzeniny

Sekaná pečeně - co přidat do mletého masa, aby sekaná přibyla na množství a neuškodilo to chuti, neovlivnilo chuť - tipy, rady

Sekaná pečeně nabude, aniž by jí to uškodilo na chuti, vmícháme-li do syrového masa trochu brambor, vařených krupek nebo rýže.

Jak upéct malé množství masa v rendlíku, malém hrnci - postup, návod

Na plotně pečeme hlavně menší kousky masa, protože by nám v troubě vyschla. Na rendlík dáme kousek másla a když je rozpálené, maso v něm rychle opečeme po všech stranách. Poté je zcela málo podlijeme, aby se nám tuk nepřipálil.

Jak ochutnat, jak zjistit, jestli je mleté maso dost osolené, okořeněné? - tipy, rady

Jak ochutnat mleté maso jestli je dost osolené, okořeněné? Jestli je připravené syrové mleté maso dostatečně a správně okořeněné zjistíte, pokud vytvarujete malý karbanátek a usmažíte si ho. V případě potřeby ho pak stačí jenom dokořenit dle chuti.

Jak snadněji nakrájet vepřové maso na tenké plátky - tipy, rady

Vepřové maso nakrájíte na tenké plátky snáz, když ho před tím dáte na 20 minut zamrazit.

Jak to udělat, abychom si při odstraňování rybích šupin neuděli nepořádek (ocet)

Rybí šupiny nebudou létat po celém vále, když rybu mírně polijeme octem.  

Jak to udělat, co použít aby mražené ryby chutnaly jako čerstvé

Mražené ryby ztrácejí v mrazničce typickou chuť. Když je namočíme do mléka, budou chutnat jako čerstvé.

Co použít při obalování ryby místo vajíčka

Při obalování ryby použijeme místo vajíčka citronovou šťávu. Mouka drží i tak, a ryba je chutnější.

Jak to udělat, co použít, aby bylo zaječí maso křehké

Maso ze zajíce bude křehčí, když ho necháme pár dnů po umytí ponořené  v kyselém mléku. Jakmile je mléko krvavé, vylijeme ho, maso opláchneme  a zalijeme opět čerstvým mlékem.

Jak to udělat, co použít, aby byly řízky po usmažení měkké a křehké (mléko)

Řízky budou měkké a křehké, když je před tepelnou úpravou namočíme  na 15 minut do studeného mléka.

Jak péct, upéct maso vhodné k dietě

Maso připravované k dietě pečeme v alobalu v pekáči bez tuku.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny