Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Ryby, maso, vnitřnosti, uzeniny

Sekaná s bylinkami (s přelivem z bylinek)

Extra šmrnc získá sekaná tím, že ji během pečení několikrát potřete rozpuštěným bylinkovým máslem. Nejlíp pak chutná s domácí bramborovou kaší a kedlubnou.

Jak vyrobit chutnou šťavnatou sekanou

Mleté maso vložite do misky, zalijte vodou a vidličkou šlehejte ta dlouho, až se voda vsákne do masa. Maso potom nechte přibližně hodinu odpočinout. Pak ho smíchejte s žemli na močenou v mléce, s drobně nakrájenou cibulí, pepřem, majoránkou, vejci a na kostičky nakrájenou slaninou. Směs dobře promichejte a podle potřeby zahustěte ještě strouhankou.

Jak hezky naservírovat paštiku nebo lunchmeat

Pokud chcete paštiku nebo lunchmeat hezky naservírovat, vykrájejte ho vykrajovátkem na cukroví či sušenky a krátce osmahněte na pánvi. Dobrota bude mít hezký tvar a svou rodinu nebo návštěvu jím okouzlíte.

Číst dál: Jak hezky naservírovat paštiku nebo lunchmeat

Jak urychlit pečení husy pomocí pivní lahve

Nebaví vás až několikahodinové pečení husy? Zkuste vložit do vykuchané husy před pečením umytou prázdnou pivní láhev bez etikety hrdlem ven tak, aby horký vzduch z láhve mohl volně unikat. Husa se tak propeče výrazně rychleji.

Jelení medailonky - jak zlepšit jejich chuť

Jak upravit jelení medailonky jako vzácnou pochoutku? Na plátky masa dejte několik vloček másla, zabalte je do alobalu a dejte alespoň na hodinku uležet. Pak je prudce opečte na pánvi ve slunečnicovém oleji, osolte a opepřete. Medailonky dejte do trouby zahřáté na 130 °C a zapékejte asi 12-14 minut.

Jak připravovat chutná restovaná játra

Játra by v první řadě měla být už při nákupu hladká a pevná. Pak jen stačí nakrájet je na nudličky a krátce je z obou stran osmahnout Solte až na talíři, jinak budou játra tuhá.

Jak zabránit lepení mletého masa na ruce a metlu robotu

Aby se vám mleté maso nelepilo na ruce, předem si je potřete jedlým rostlinným olejem a potřít můžete i míchací metlu robotu.

Jak upéct husu aby byla křupavá a chutná

Při nižších teplotách zůstane maso křehké a jemné. Na kilogram počítejte 60 minut pečení při teplotě 165-175 °C. Má-li být kůže pěkně křupavá, každých 30 minut ji vypečenou šťávou polévejte. Delším pečením také docílíte toho, že maso u kosti nebude nedopečené.

Jak vylepšit náplň hovězí rolády

S touto náplní bude hovězí roláda skvěle chutnat: Maso potřete paprikovým protlakem a položte na něj kysané zelí, na proužky nakrájenou červenou paprikou a posypte petrželkou. Zarolujte a zvykle tepelně upravte.

Jak zabránit prasknutí klobásy na pánvi

Je to k zlosti, když vám klobása na pánvi praskne. Zabráníte tomu, když ji před opékáním necháte namočenou v mléce.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny