Na co se hodí různé druhy rýže - tipy, rady
Zveřejněno: neděle 15. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3963x
Na co se hodí různé druhy rýže.
Rýže patna je bílá, neslepuje se, je loupaná a dlouhozrnná. Parboiled se konzumuje hlavně v USA, je předvařená v páře a obsahuje minerální látky a vitaminy a je loupaná. Předvařená rýže má tu výhodu, že ji nemusíme přebírat a stačí několik minut podle návodu k její přípravě. Mléčná rýže obsahuje mnoho škrobu, uvaří se doměkka a lepí se. Je vhodná pro přípravu sladkých nákypů. V Itálii se používá rýže Avorio hlavně na rizota, je loupaná, vaří se naměkko a lepí se. Přírodní rýže je neloupaná a tmavší. Obsahuje více minerálů a vitaminů než rýže loupaná a také dlouhým skladováním žlukne. Musí se déle vařit. Bio-rýže by měla být připravena bez umělých hnojiv. Je neloupaná. Zlomková rýže je loupaná a jsou to zrnka polámaná a při vaření se z ní vyluhuje mnoho škrobu. Je vhodná na nákypy a rizota.
Jak připravit nádherně voňavou rýži - tipy, rady
Zveřejněno: neděle 30. listopad 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4010x
Rýži před vařením osmahněte na oleji či na másle, až pak přilijte vodu. Bude nádherně vonět.
Jak vyválet těsto na těstoviny ravioly - tipy, rady, doporučení
Zveřejněno: neděle 30. listopad 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3797x
Jak vyválet těsto na těstoviny ravioly? Jaký je trik na nejlepší domácí ravioly? Není to v náplní, ale v co nejtenčím těstě. Až je budete dělat, klidně těsto projeďte strojkem na těstoviny dvakrát. Jedině tak budete mít požitek jako v pravé italské restauraci.
Co přidat, co použít do těsta na nudle, aby se těsto dobře válelo (olej)
Zveřejněno: sobota 18. říjen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3203x
Těsto na nudle se podaří lépe vyválet, když do něho přidáme trochu oleje.
Jak to udělat, co použít, aby se těstoviny při vaření nepřichytily ke dnu hrnce (olej)
Zveřejněno: sobota 18. říjen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3774x
Těstoviny se nepřilepí ke dnu hrnce, když před vařením přidáme do vody lžičku oleje.
Co přidat do rýže, aby byla obvzlášť chutná
Zveřejněno: sobota 18. říjen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5587x
Rýže bude obzvlášt' chutná, když do ní po uvaření zamícháme půl kelímku jogurtu a pokapeme citronovou šťávou.
Jak zabránit slepení špaget po uvaření
Zveřejněno: úterý 6. květen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 6925x
Špagety se vám neslepí, když do nich nalijete trošku oleje. Použijte olivový olej. Je chutný a velmi zdravý.
Jak zabránit lepení uvařené rýže při tvarování do kopečků
Zveřejněno: pátek 25. duben 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4468x
Rýže se nebude při tvarování do kopečků ve formičce nebo nádobce tolik lepit, když formičku předtím namočíte do studené vody.
Jak zjemnit těsto na domácí těstoviny - tipy, rady
Zveřejněno: neděle 6. duben 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4282x
Pěkně hladké domácí těstoviny: Těsto bude hladší, použijeteli na zpracování více žloutků než bílků. Důležité je také přidat do těsta trochu olivového oleje.
Jak spravit přesolené těstoviny aby byly poživatelené
Zveřejněno: úterý 18. březen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 7765x
Máte přesolené těstoviny a nevíte co s nimi? "Nařeďte" je různými dalšími neslanými potravinami a přesolená chuť se zjemní. Přidat můžete různou zeleninu na drobno nakrájenou (okurek, paprika, pórek), ale třeba i mozarellu. Vyhněte se ale slaným potravinám jako je třeba šunka, sýr apod.
Další rady a tipy v této kategorii:
Další rady v kategorii
-
Co je rýžová moučka a jak se používá - rady
-
Co přidat do rýže, aby byla obvzlášť chutná
-
Co přidat do rýže, aby po uvaření zůstala krásně bílá a nelepila se - tipy, rady
-
Co přidat, co použít do těsta na nudle, aby se těsto dobře válelo (olej)
-
Jak ohřát rýži bez použití mikrovlnné trouby (sáček, vřelá voda)
-
Jak ohřát těstoviny bez použití mikrovlnné trouby (vařící voda)
-
Jak připravit barevné nudle - rady, tipy, doporučení
-
Jak připravit nádherně voňavou rýži - tipy, rady
-
Jak spravit přesolené těstoviny aby byly poživatelené
-
Jak to udělat, co použít, aby se těstoviny při vaření nepřichytily ke dnu hrnce (olej)
-
Jak to udělat, co použít, aby se těstoviny při vaření neslepily - tipy, rady, doporučení (olivový olej)
-
Jak uvařit bílou rýži (citronová šťáva)
-
Jak uvařit těstoviny určené do zeleninového salátu
-
Jak vařit dušenou rýži, aby byla po uvaření sypká a bílá - tipy, rady
-
Jak vařit těstoviny, aby se neslepily (olej)
-
Jak vytvořit hezké kopečky z rýže na talířek
-
Jak vyválet těsto na těstoviny ravioly - tipy, rady, doporučení
-
Jak zabránit lepení uvařené rýže při tvarování do kopečků
-
Jak zabránit přilepení rýže ke stěnám hrnce při vaření (máslo)
-
Jak zabránit rozvaření, ztmavnutí rýže při vaření (citronová šťáva)
-
Jak zabránit slepení špaget po uvaření
-
Jak zjemnit těsto na domácí těstoviny - tipy, rady
-
Jak zlepšit chuť těstovinového salátu
-
Jakou mouku použít při výrobě domácích těstovin - tipy, rady, doporučení
-
Jakou rýži použít na sushi, rýže vhodná na sushi - speciální itakomachi rýže
-
Kolik vody použít při vaření těstovin - tipy, rady, doporučení
-
Lepení těstovin při vaření - jak, čím zabránit, zamezit (olej)
-
Makaróny, špagety - jak vařit, aby se nemusely lámat
-
Na co se hodí různé druhy rýže - tipy, rady
-
Připálené zbytky jídla na grilu - jak, čím odstranit, odmočit (mokrý hadr)
-
Proč uvařenou rýži prolévat studenou vodou - rady
-
Rýže na rýžový nákyp, kaši - jak vařit, připravovat
-
Rýže neslepená při vaření - jak to udělat, co použít (citronová šťáva)
-
Rýže neslepená při vaření - jak to udělat, co použít (olej)
-
Rýže obzvlášť chutná - jak to udělat, co použít (jogurt, citronová šťáva)
-
Rýže po uvaření sypká, neslepená - jak to udělat, co použít (citronová šťáva)
-
Těstoviny - jak ohřát bez použití mikrovlnky (vroucí voda)
-
Těstoviny přilepené ke dnu hrnce - jak, čím zabránit, zamezit (olej)
-
Vařená rýže slepená - jak, čím zabránit, zamezit (citron, ocet)
-
Vaření a uchovávání vařených těstovin - tipy, rady, zkušenosti
-
Vaření těstovin - jaké množství vody použít
-
Zastavení varu těstovin při vaření - jak to udělat, co použít
-
► Jak spravit přesolenou rýži aby byla chutná