Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Mražení, zmrazování angreštu - postup, návod

Syrové, čerstvě sklizené bobule angreštu se stopkami i s okvětím nejprve vychladíme v ledově studené vodě a osušíme. Pak opatrně odstraníme stopky i okvětí tak, abychom bobule nepoškodili. Protože angreštové slupky při zmrazování tvrdnou, doporučuje se zde výjimečně angrešt po malých dávkách před zmrazením krátce - asi 1 minutu - podržet v cedníku nad párou z vařící vody a pak rychle zchladit v ledově studené vodě, aby ovoce zbytečně nezměklo.

Zchlazené bobule se pak rozloží opatrně na filtrační papír nebo čistou utěrku, aby oschly. Osušený angrešt se změkčenými slupkami mírně prosypeme cukrem (u světlých odrůd raději s přídavkem kyseliny citrónové). Na 2000 g ovoce použijeme asi 250 g cukru s jednou lžičkou kyseliny citrónové. V cukru obalený angrešt plníme do parafínových kartónů nebo do mikroténových sáčků v množství odpovídajícím jednorázové spotřebě. Po uzavření obalů označíme a zmrazíme.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny