Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Mražení, zmrazování ostružinového protlaku - jak to udělat

Zralé ostružiny prolisujeme. Na 500 ml šťávy a dřeně přidáme asi 110 g cukru. Plníme do formiček na led. Tyto individuální porce po zmrazení vyklopíme z formiček, zabalíme do alobalu každou zvlášť a pak je společně v mikroténovém sáčku s označením obsahu vložíme zpět do mrazničky. Větší množství protlaku, určené k výrobě zmrzliny, nákypu apod. , plníme do kelímků nebo jiných přiměřeně velkých nepropustných obalů.

Protlak v individuálních baleních používáme k přípravě dětských jídel, osvěžujících nápojů, ovocných pohárů. V chladničce rozmrazený je výborný k ochucení jogurtu. Jinak je protlak vhodnou surovinou pro přípravu zmrzliny a jiných moučníků.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny