Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Mražení, zmrazování baklažánů - jak to udělat

Omyté baklažány oloupeme. Pokud slupka silně drží, můžeme baklažány nahřát nad párou. Oloupané je hned vkládáme do vody okyselené kyselinou citrónovou, aby netmavly. Nakrájíme je pak na 2 cm silné plátky, které také vkládáme do okyselené vody až do předváření.

Nepředváříme více než 500 g baklažánových plátků najednou. Doba předváření je 4 minuty od opětovného dosažení varu. Do vody na předváření rovněž přidáváme kyselinu citrónvou. Předvářené baklažány rychle zchlazujeme v ledové vodě s kousky ledu. Doba zchlazení je asi 4 minuty. Okapané a na filtračním papíru osušené plátky ukládáme do krabiček nebo jiných pevných obalů. Jednotlivé vrstvy prokládáme
celofánem, aby se pak daly snadno od sebe oddělit. Pod víčkem necháváme asi 1 cm volného prostoru. Uzavíráme a značíme, pak zmrazujeme. Obsah je určen pro jednorázovou spotřebu.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny