Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Vejce při vaření neprasknou - jak to udělat, co použít (ocet)

Když se rozhodnete vařit vejce, je dobré si je dopředu vyndat z lednice, a tím je ohřát na pokojovou teplotu. Pak je vložte do vlažné vody, pokud si chcete nepopraskání pojistit, tak do ní dejte trochu octa nebo soli, případně můžete špičku vejce jemně propíchnout jehlou.

Poté vodu přiveďte k varu, vejce natvrdo vařte cca 10 min. (Pokud chcete vejce naměkko 2-3 min. a nahniličko 5-6 min.) Po uplynutí doby varu vodu slijte, vejce trochu naklepněte a prudce ochlaďte studenou vodou, aby se vám lépe loupala.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny