Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Vaření, pečení, smažení - rady, tipy, zlepšováky

Jak, čím zabránit připálení koláče - tipy, rady, doporučení (alobal)

Alobal a pečení - pokud se vám občas připálí koláč, alobal je váš nejlepší pomocník. Stačí okraje koláče překrýt pruhy alobalu a na nepříjemné spálené části můžete zapomenout.

Jak to udělat, aby se bůček při pečení nepřipaloval - tipy, rady, zlepšováky

Aby se nám bůček při pečení zespoda nepřipaloval, dáváme pod něj na pekáč špejle nebo vykostěné kosti.

Jak využít a kde použít husí sádlo - tipy, rady, doporučení

Husí sádlo má více cenných mastných kyselin než vepřové. Je výborné na topinky, do česnečky, rovněž do těsta, zejména do vánoček.

Jak to udělat, co použít, aby se tuk při smaření nepřipaloval - tipy, rady, zlepšováky

Aby se tuk nepřipaloval vložíme do pánve nebo na plech několik koleček mrkve.

Jak to udělat, aby maso při smažení nenasáklo velké množství tuku - tipy, rady, zlepšováky

Smažené maso nenasákne tolik tuku, když je po obalení v trojobalu znovu namočíme do rozšlehaného bílku.

Jak smažit větší počet porcí - tipy, rady, zlepšováky

Větší počet porcí smažíme v troubě na plechu.

Jak čím vylepšit trojobal - tipy, rady, zlepšováky

Klasický trojobal můžeme vylepšit tím, že maso obalíme nejprve v hladké mouce a pak v rozšlehaných vejcích, do kterých přidáme trochu piva nebo vína. Rozšlehaná vejce při smažení nabydou a maso má výbornou chuť.

Jak to udělat, aby měla šťáva při pečení drůbeže krásnou barvu a výbornou chuť - tipy, rady, doporučení (cibule)chuť

Přidáme-li pod drůbež oloupanou cibuli nakrájenou na čtvrtky, šťáva se zahustí a má pěknou barvu i chuť.

Jak, čím zabránit připálení masa při pečení - tipy, rady, doporučení

Začíná-li maso při pečení hnědnout a ještě není měkké, přikryjeme ze shora alobalem nebo pečícím papírem a pečeme dál.

Jak, čím urychlit pečení drůbeže - tipy, rady, zlepšováky (sklenice na zavařování)

Drůbež se dobře a rychle propeče, když do břišní dutiny vsuneme skleněnou lahev např. zavařovací sklo. To se teplem nahřeje a maso se peče i zevnitř.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny