Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Vaření, pečení, smažení - rady, tipy, zlepšováky

Jak snadno nakrájet dort - tipy, rady, doporučení

Dorty pěkně nakrájíme, když nůž namáčíme do horké nebo studené vody.

Jak ozdobit povrch dortu - rady, doporučení (papírová dečka, cukr)

Chceme-li udělat nějaký vzor na dortu, postupujeme tak, že na dort položíme papírovou dečku, do které jsme si předem vystřihli vzor a potom ho posypeme moučkovým cukrem nebo kakaem. Dečku opatrně sejmeme a máme pěkně ozdobený dort.

Jak odlepit jemné pečivo od plechu, pomocí niti - postup, návod

Jemné pečivo odlepíme od plechu, když je po jedné straně nadzvedneme nožem, podsuneme tenkou režnou nit, z každé strany je uchopíme rukama a jedním koncem nití pohybujeme tak, jako když řežeme. Tímto způsobem oddělíme pečivo od plechu, aniž bychom ho poškodili.

Co s vybouleným dortem - postup, návod

Pokud nemá upečený dort pěkný rovný povrch, překlopíme jej ještě ve formě, když je teplý, na vál. Dort se vyrovná a po 15 minutách můžeme začít se zdobením.

Jak odlepit od pekáče připálené pečivo, aniž bychom ho poškodili - postup, návod

Když se nám pečivo přilepí na pekáč, odlepíme je, aniž bychom ho porušili, postavíme-li pekáč nebo plech na nádobu s horkou vodou.

Čím potírat pečivo po upečení, aby zůstalo křehké - tipy, rady, doporučení (máslo)

Jakmile vyjmeme pečivo s plechem z trouby, potřeme je čerstvě rozpuštěným máslem. Je potom křehčí.

Jak péct bábovku, aby se nám na povrchu nepřipálila - rady, doporučení

Aby se bábovka na povrchu nepřipálila, přikryjeme ji čistým, mastným papírem.

Jak péct moučníky, koláče z lístkového těsta - rady, doporučení

U lístkového těsta záleží úspěch na správném pečení. Toto těsto potřebuje troubu z počátku hodně vyhřátou, při dopékání teplotu prudce snížíme. Papír vložený do trouby musí ihned zežloutnout, nikoliv tmavě zhnědnout. Troubu neotvíráme často, aby se neochladil vzduch. Teprve, když pečivo začne zlátnout, nahlédneme do ní a při snížené teplotě dopékáme. Dorty pečeme velice opatrně, aby na povrchu nezhnědly, protože potom jsou nahořklé a uvnitř nedopečené.

Jak péct moučníky, koláče z lineckého těsta - rady, doporučení

Linecké těsto vkládáme do dobře vyhřáté, středně teplé trouby, kdy papír po vložení sice zežloutne, ale nezhnědne.

Jak péct moučníky, koláče z kynutého těsta - rady, doporučení

Kynutá těsta musíme nechat řádně vykynout a pak ještě dokynout na plechu před vložením do trouby. Vkládáme je do předehřáté, teplejší trouby, kdy papír vložený do ní ihned zežloutne.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny