Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Vaření, pečení, smažení - rady, tipy, zlepšováky

Hovězí pečeně - čím zahustit šťávu z výpeku, aby měla lepší chuť - tipy, rady, doporučení

Hovězí pečeni zahušťujeme strouhanou kůrkou tvrdého chleba, bude pak mít lepší chuť než při klasickém zahušťování moukou.

Jak to udělat, aby nám topinky při smažení nenasákly tolik tuku - tipy, rady, doporučení

Starý chléb nejlépe zužitkujeme na topinky. Ty ale při smažení nasáknou příliš mnoho tuku. Pokud však před smažením postříkáme chléb trochou vlažné vody, topinky budou křehké a nenasáknou tolik tuku.

Proč používat při přípravě bramborové kaše pouze horké mléko - tipy, rady

Při přípravě bramborové kaše používáme jen horké mléko. Použijeme-li vlažné, nebo dokonce studené, bude kaše méně vzhledná i chutná.

Jak to udělat, co použít, aby byl bramborák po usmažení krásně křehký a křupavý - tipy, rady

A aby byl bramborák křehký a křupavý, přidáme do rozstrouhaných brambor lžíci hrubší strouhanky.

Jak zabránit klouzání dortu po podložce - tipy, rady

Jak zabránit klouzání dortu po podložce. Dorty přenesete snáz, když jako "lepidlo" kápnete na podnos trochu medu. Ten zabrání tomu, aby dort klouzal ze strany na stranu.

Jak jednoduše vymazat formu na koláč tvrdým máslem - tipy, rady

Formu na dort nejprve ohřejte. Rozkládací formu či nádobu na ovocný koláč bez potíž vymastíte i tvrdým máslem. Stačí, když ji předem na chvíli vložíte do trouby.

Čím nahradit smetanu v ovocných tortilových plackách - tipy, rady

Čím nahradit smetanu v ovocných tortilových plackách. Na zakoupené tortilové placky položte ovoce a marhs mallows. Potom je krátce strčte do trouby pod gril.

Jak to udělat, aby se volská oka při smažení nelepila k pánvičce - tipy, rady

Olej před smažením volského oka osolte. Volská oka se již nebudou lepit k pánvičce, když do tuku přidáte sůl. Na zrnitém podkladu budou vajíčka volně klouzat a bez námahy půjdou vyklopit na talíř.

Jak udělat, jak usmažit křupavé, zlatavé a šťavnaté hranolky - tipy, rady

Jak udělat hranolky křupavé, zlatavé a šťavnaté. Pokud jste se pustili do domácích hranolků, ofritujte je dvakrát a krátce. Zvenku budou potom zlatavé a křupavé, uvnitř přitom měkké, šťavnaté. Zvláštně budou chutnat, když použijete arašídový olej.

Jak to udělat, aby se čokoláda dobře strouhala - tipy, rady

Čokoládu nastrouháte snáz, když ji předtím uložíte na chvíli do lednice.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny