Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Vaření, pečení, smažení - rady, tipy, zlepšováky

Jak to udělat, aby klobása při pečení neporaskala

Klobásu před pečením dáme na několik minut do vařící vody, aby při  pečení nepopraskala.

► Jak to udělat, aby jitrnice při pečení nepopraskaly - rady, tipy, zkušenosti

Jitrnice při pečení nepopraskají, když je propícháme jehlicí, každou zvlášť  zabalíme do alobalu, který potřeme tukem a na koncích zakroutíme.

Jak to udělat, aby nám párky při ohřívání nepopraskaly (pára)

Nechcete-li, aby vám při ohřívání párky popraskaly, ohřívejte je v páře. Párky vařené v páře totiž nepraskají.

Jak to udělat, co použít, aby nám při pečení sekaná, nákyp nepopraskal

Masové sekané a nákypy před vložením do trouby zvlhčíme bílkem nebo  vodou, aby nepopraskaly.

Jak vyškvařit slaninu, aby byly škvarky jemné

Slaninu vyškvaříme tak, že nejdříve dáme do hrnce trochu vody, a teprve pak přidáme nakrájenou slaninu. Škvarky budou jemnější.

Jak to udělat, co použít, aby zůstalo vepřové a drůbeží maso po upečení šťavnaté a křehké

Vepřové i drůbeží maso před pečením potřeme čistým alkoholem. Po upečení bude maso šťavnatější a křehčí.

Jak to udělat, co použít, aby párky při vaření nepraskaly

Párky při vaření nepraskají, přidáme-li do vody trochu mléka.

Jak připravit křupavé klobásky - postup, návod

Jak připravit křupavé klobásky? Tak, že je vložíme do prázdného kastrůlku, který ponoříme do většího kastrůlku s vodou a dáme péci. Při pečení se tak umocní jejich uzená vůně.

Co použít k podlévání sójového masa, aby bylo chutnější

Sójové maso bude chutnější, podléváme-li je při dušení lehce pivem.

Jak to udělat, co použít, aby byla játra po usmažení chutnější

Játra jsou chutnější, namočíme-li je na několik hodin před přípravou do studeného mléka a uložíme v chladu.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny