Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

► Pikantní okurkové čatní, čatný - recept, postup, návod, příprava, suroviny

Pikantní okurkové čatní - příprava: Okurky oloupejte, rozpulte, středy zbavte jadérek a pak je nastrouhejte na hrubé nudličky nebo pokrájejte. Nasekejte opláchnutý kopr, oloupanou šalotku nakrájejte nadrobno, opláchnuté chilli papričky zbavte opatrně semínek a také pokrájejte nadrobno. Zázvor oloupejte a nastrouhejte najemno.

V hrnci smíchejte 200 ml vody s octem, přisypejte pokrájené chilli papričky, šalotku, zázvor, cukr, hořčičná semínka a povařte asi 5 minut. Do nálevu přisypejte pokrájené okurky a kopr, osolte a opepřete ho, dobře promíchejte a vařte další zhruba 3 minuty. Čatní nechte vychladnout a pak asi 2-3 hodiny odpočinout. Hotovým čatní naplňte sklenice, které uzavřete a přechovávejte v chladničce.

Pikantní okurkové čatní - suroviny:

  • 1 kg okurek salátovek
  • 400 g pískového cukru
  • 200 ml vinného octa
  • 200 ml vody
  • zázvor
  • 200 g šalotky
  • 1,5 lžíce hořčičných semínek
  • 3-4 chilli papričky (podle velikosti)
  • kopr
  • sůl
  • mletý pepř

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny